Preskoči na vsebino


ZA SVETNO IN SALEZIJANSKO POSLANSTVO: poslanstvo DBP se razvija v mnogih okoljih, ki niso vedno usmerjena k mladim, toda to ne ovira njenega apostolskega delovanja v prid mladim.

Prednostna ljubezen do mladih jo priganja k zanimanju zanje in k delu znotraj družbeno-kulturnih stvarnosti, ki usmerjajo njihovo življenje: posebno v zahvalni in prosilni molitvi tiho deli z njimi njihovo veselje, trpljenje in upanje.

Klara: Predvsem in nad vse: apostolat prisotnosti. BitiVse naše življenje je apostolat, kajti z našim posvečenjem, če ga živimo v polnosti, nujno dajemo novo vrednost družbenemu tkivu in okolju, v katerem živimo. Seveda, naše apostolsko posvečenje živimo v duhu in slogu sv. Janeza Boska. Zato je naše prednostno zanimanje mladina, zlasti najbolj potrebna. Z njimi pridemo v stik na razne načine: bodisi v družini, bodisi v pisarni, šoli, tovarni, trgovini .... Čas, ki nam še ostane od službe, posvetimo župniji in raznim cerkvenim dejavnostim.
Tajnost

"SOL IN KVAS" (Pavel VI): da je DBP in posvečena je tajno, ne ve nihče: ne domači, ne v službi, ne prijatelji. Normalno je z njimi, toda z zaobljubami drugačna. "Tale vaša...

Print Friendly and PDF